FOOD

Glutenvrije, lactosevrij Teffbrood met ahornsiroop en lijnzaad

Ik bak altijd mijn eigen brood, afwisselend in de broodbakmachine en in de oven. Deze keer heb het deeg in de broodbakmachine laten kneden en rijzen en daarnain de oven gebakken. 

Voor dit brood heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

- 450 ml lauwwarm water

- 20 gram broodverbeteraar

- 4 gram zout

- 9 gram droge gist

- 500 gram Teffbroodmix, glutenvrij en lactosevrij

- 1 eetlepel lijnzaad

- 1 eetlepel ahornsiroop

 

Doe alle ingrediënten in het blik van de broodbakmachine en selecteer het programma voor deeg kneden. Als de machine klaar is, doe je het deeg in het broodblik en in een voorverwarmde oven. In 35-45 minuten op 220 graden is het brood klaar. Doordat de broodbakmachine het deeg gekneed heeft, is het een heerlijk luchtig brood geworden.

Als het afgekoeld is, snijd ik het in ongeveer 20 sneetjes. Dit brood is helaas niet lang houdbaar, dus doe ik een aantal sneetjes in een theedoek in een blik en de rest vries ik in.

Mugcake met banaan en honing

Mugcake is een favoriet ontbijt dat ik graag maak als ik niet gelijk 's ochtends ga sporten.

Er zijn veel verschillende recepten, deze maak ik regelmatig aangezien ik de ingrediënten eigenlijk altijd in huis heb

Ingrediënten:

- 1 banaan

- 1 ei

- 30 gram havermout (ik gebruik havermout Vrij van gluten van AH)

- 1 lepeltje honing

- 1 theelepel kaneel

- 150 ml sojayoghurt (ik gebruik de sojayoghurt natural van de Aldi)

American pancakes

Prak de banaan fijn in een mok.

Voeg het ei en de havermout toe, goed roeren.

Voeg de honing en kaneel aan het beslag toe.

Ik heb het 2x2 minuten in de magnetron op 700 Watt gedaan.

Als het ei gestold is, stort je de mugcake op een bord.

Doe de yoghurt er overheen. Ik heb er wat koek- en speculaaskruiden bijgedaan, ik vind dat extra lekker.

Eet smakelijk!

Ingrediënten:

 

- 55 gram speltmeel

- 45 gram Griekse yoghurt

- 2 eieren

- 1 tl kaneel

- 1 tl bakpoeder

- 4 blokjes pure chocolade

- 200 gram Griekse yoghurt

- kokosrasp

- handje gedroogde cranberries

- ahornsiroop

Vandaag stond mijn laatste lange duurloop voor de marathon van volgende week op het schema. Om dit een beetje te vieren maakte ik American pancakes.

Lactosevrije chocolade

Ingrediënten:

120 gram kokosolie

50 gramcacaopoeder

3 eetlepels agavesiroop

Vulling: nootjes, zaden, rozijnen etc.

 

Kokosolie in een pannetje laten smelten, van de warmtebron halen en decacao en agavesiroop erdoor roeren.

Daarna de vulling erdoor. Ik heb de nootjes eerst klein gemaakt, daarnaast heb ik zonnebloem- enpompoenpitten gebruikt. Als het dik genoeg is, bekleed je een bakvorm met bakpapier, mengsel erin gieten en op laten stijven in de koelkast.